Sommarjobba i idrottsföreningar

Ett sommarjobb är ett bra sätt att skaffa erfarenhet av arbetslivet och prova på olika yrken samtidigt som du tjänar en slant. Det kan vara lite svårt att få ett sommarjobb då det är väldigt många sökande, så det gäller att vara envis och söka många olika tjänster. Om du är idrottsintresserad kanske du kan hitta drömjobbet i en idrottsförening. Du får en chans att arbeta med ditt intresse och det innebär dessutom ofta mycket arbete utomhus i solen. Det är även en bra merit när du i framtiden ska söka andra jobb.

Var hittar du ett sommarjobb?

Många privata företag söker själva sommarjobbare men de allra flesta sommarjobben ordnas av kommuner, som både har egna platser eller ordnar dem ute hos företag och föreningar. Malmö satsar på sommarjobb lite extra i år och kommer att ordna fram över 3 000 platser. Även andra kommuner hänger på trenden och satsar man mycket på detta. I flera kommuner kan du även ansöka om att få arbeta i en idrottsförening du är medlem i, om denna har anmält intresse för att ta in en sommarjobbare. Vid rekrytering för de flesta andra sommarjobb via kommunen är det annars vanligt att platserna lottas ut.

Börja söka redan nu

Det är bra att börja hålla utkik efter annonser om lediga sommarjobb redan i början av året. Många företag vill hitta någon i god tid och anställer löpande. Tänk också på att lägga mycket tid på ditt CV och personliga brev, och be gärna någon läsa igenom det så du inte missar något slarvfel. Bästa platsen att leta jobb på nuförtiden är på internet. Arbetsförmedlingen har en del annonser, men tänk på att det är långt ifrån alla. Du kan hitta ditt nästa jobb på ledigasommarjobb.se. Du kan även skicka in spontanansökningar, alltså ansökningar om jobb till företag som inte lagt ut någon annons.

frontpage