Inköp till föreningen

Oavsett vilken sport det gäller är det viktigt att ha rätt utrustning och träningsredskap tillgängliga i en idrottsförening. Till den här typen av inköp behöver föreningen ta smarta och kostnadseffektiva beslut.

Är du verksam i en idrottsförening som behöver mer redskap till träningarna? Då är den här artikeln något för dig!

Rätt uppsättning

Inom föreningslivet är stora budgetar sällan en faktor – tvärtom handlar det i de flesta fall om ytterst små ekonomiska möjligheter för inköp. Lotteriförsäljning, sponsorintäkter, matchbiljetter och medlemsavgifter ska täcka många kostnader och det blir sällan stora belopp kvar.

Det gäller därför att föreningen använder pengarna på rätt sätt och köper in redskap som verkligen går att nyttja fullt ut. En fotbollsklubb behöver exempelvis mer än fotbollar, men å andra sidan är det bollträningen som är viktigast. I det fallet kan övriga redskap exempelvis vara praktiska Kettlebells som ger en mångsidig träning, olika typer av koner och ett par fria vikter. Konditionsträningen sker på planen eller i löparspåret så här behövs ingen dyr motionsutrustning.

Skötsel och förvaring

Ett klassiskt misstag i föreningar är att redskap och utrustning inte sköts om i den mån som krävs. Redskap blir stående utomhus eller slängs in i trånga förrådsutrymmen som innebär att kettlebells, träningsbälten och annat lätt förstörs. Därför är det A och O att ta hand om all typ av föreningsutrustning för att garantera en lång hållbarhet som rättfärdigar investeringen.

Finns inget rymligt utrymme tillgängligt är tipset att be engagerade medlemmar hjälpa till att rigga ett hemmagjort förråd. Det är en billig investering som enkelt kan fixas med hjälp av träpallar, lite spik och vindskydd!

Ekonomiskt stöd

Den som ansvarar för föreningens ekonomi kan med fördel kika runt på alternativ för att skapa lite större marginaler till inköp. I vissa fall finns det förmånliga stipendier att söka som förening i en kommun, men det går även att ägna mer arbete åt sponsorer.

För att få nya sponsorer till en förening krävs det mer än att bara be om pengar – det bästa tipset är att jobba seriöst och professionellt för att skapa goda relationer på den lokala orten. Kanske finns det något spännande projekt som drivs av en lokal entreprenör? Då är det bara att sätta igång förhandlingar där resultatet ska vara win-win för båda parter!

frontpage