Padelklubbar på frammarsch

Under många år har padel legat och puttrat under ytan, men de senaste åren har sporten fullkomligt exploderat i popularitet här i Sverige, inte minst under pandemin. Svenskarna rusar till padelbanor över hela landet och fler och fler klubbar och idrottsföreningar startar upp sin verksamhet.

Padel lockar alla åldrar

Eftersom forskningen otvetydigt visar att vi sitter stilla alldeles för mycket, både vuxna och barn, är det alltid positivt när en specifik sport får ett uppsving. Efter pandemin är det tyvärr också tydligt att det är många barn och unga som slutat idrotta och nu har svårt att hitta motivationen att komma tillbaka och fortsätta. Då är det fantastiskt att se hur padel har susat upp som en raket på idrottstopplistorna, och folk i alla åldrar utforskar sin nyfikenhet på sporten. Är du en av dem som upptäckt tjusningen med den här racketsporten så finns det många tips för att göra spelet ännu roligare. Ett av dem är att det här är en sport där du kan skaffa utrustning baserat på din talang och vilken typ av spel du föredrar. Du hittar olika typer av racketar, olika typer av bollar, ramskydd specifikt för padel som förlänger livslängden på din racket och mycket mer. Detta gör att du kan uppgradera din utrustning allt eftersom ditt spel utvecklas, något som brukar vara omtyckt av idrottare.

Många föreningar att välja på

I och med att padel har blivit så populärt byggs fler och fler banor över hela landet, och nya klubbar dyker upp överallt. Många vill värna om både sporten och folks nyfikenhet, och är du en av dem som vill testa sporten kan det kännas tryggt att det finns många föreningar att välja bland. En padelbana är aldrig långt bort, så varför inte kolla runt bland nära och kära, vänner och bekanta, för att se om du kan dra ihop ett gäng som är spelsugna? Eftersom padel är en social sport som ofta spelas i dubbel kommer ni kunna organisera allt från enstaka matcher till heldagar i vänskapens tecken. Det är bara att sätta fart!

frontpage